Tarieven

Tarieven

Toegangsprijzen expositie

 • Volwassenen: € 5,00
 • Studenten: € 4,00
 • Kinderen (6 t/m 12 jaar): € 2,50
 • Kinderen (t/m 5 jaar): gratis
 • Veteranen: gratis
 • Met de VIP-kaart van de Vriendenloterij krijgt de kaarthouder 25% korting op de entree (€ 3,75 entree
 • Aan de balie van het Grebbelinie Bezoekerscentrum kan met de Cunerapas, Grebbepas en Veenendaalpas worden afgerekend. 
 • De Museumjaarkaart is helaas niet geldig. U kunt in het bezoekerscentrum alleen met pin betalen.

Wandelkaart Fort aan de Buursteeg: € 0,95

Reserveer uw toegangskaarten via ons contactformulier of of stuur een mail naar info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl

Donateur worden

Het Grebbelinie bezoekerscentrum is een zogenaamde culturele ANBI, een door de belastingdienst erkende Algemeen Nut Beogende Instelling. Het Grebbelinie bezoekerscentrum stelt zich tot doel het verhaal van de linie te bewaren en te delen met bezoekers, zodat mensen binnen en buiten kunnen genieten van dit Rijksmonument en tegelijk recht wordt gedaan aan de offers die voor de vrijheid zijn gebracht.

U kunt het centrum steunen door donateur te worden. Met het donateursbedrag (€ 25,-) draagt u belangrijk bij de doelen van het centrum én de Grebbelinie. Aan de balie van het centrum ontvangt u een welkomstpakket dat bestaat uit drie periodieken (Grebbelinie in Beeld), het stripboek '8 soldaten in de Grebbelinie' en en uniek Grebbeliniepaspoort. Met dit paspoort heeft u het hele jaar toegang tot het centrum en ontvangt u driemaal per jaar het tijdschrift 'Grebbelinie in Beeld'. Ook wordt u -als u dat wenst- via een nieuwsbrief uitgenodigd voor wandelingen, lezingen en excursies. 

Het Grebbelinie Bezoekerscentrum werkt hierbij samen met de Stichting Grebbelinie, die zich al vanaf 2001 inzet voor de linie en de monumentenstatus met succes aanvroeg in 2007. Zo draagt u bij aan het bewaren van het bijzondere verhaal van de linie die meer dan 200 jaar ons land heeft gediend. Mocht u donateur worden zonder het centrum te bezoeken, dan ligt het welkomstpakket klaar voor het moment dat u naar Renswoude afreist. U kan er naar vragen bij de balie. 

Rondleiding

Elke eerste zondag van de maand is er een open rondleiding om 14:00. Deze rondleiding duurt 45 minuten en kost €5 per persoon. U kunt zich hiervoor aanmelden door het contactformulier in vullen of een mail te sturen naar info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl. Vermeld altijd om welke datum het gaat. 

Wij verzorgen ook rondleidingen voor besloten groepen. Op aanvraag neemt één van onze gidsen u mee over het Fort aan de Buursteeg voor een uitgebreid verhaal over de Grebbelinie en het fort. Neem via het contactformulier contact met ons op of stuur een mail naar info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl om een rondleiding te boeken.

 • Rondleiding 30 minuten € 45,- per gids* (groepgrootte circa 15 volwassen personen + kinderen t/m 12 jaar) Rondleiding Buursteeg-noord
 • Rondleiding 45 minuten € 55,- per gids* (groepsgrootte circa 15 volwassen personen + kinderen t/m 12 jaar) Rondleiding Buursteeg-zuid
 • Rondleiding 60 minuten € 65,- per gids* (groepsgrootte circa 15 volwassen personen + kinderen t/m 12 jaar) Rondleiding Buursteeg-noord en zuid

* De prijzen zijn in de coronaperiode meermalen verlaagd vanwege de beperkte groepsgrootte. Inmiddels zijn de prijzen naar de huidige tijd aangepast, maar de prijzen uit de eerder gemaakte offertes blijven natuurlijk gewoon gelden.