Corona

Corona

Het Grebbelinie Bezoekerscentrum wil een toegankelijke plek zijn voor iedereen, waar alle bezoekers de tijd en ruimte hebben om ook/juist in deze coronaperiode er even uit te zijn. Tegelijk willen we een prettige en veilige omgeving bieden voor onze bezoekers en vrijwilligers. De landelijke maatregelen betekenen het volgende voor het centrum:

Wassen. De bezoekers krijgen de gelegenheid hun handen te reinigen bij binnenkomst door handpompjes. Bij de schoonmaak van het centrum wordt veel aandacht besteedt aan de objecten die veel worden aangeraakt, zoals leuningen, drukpunten op apparaten/veldtelefoons, bakjes en handvatten. 

Afstand. Tot in ieder geval zaterdag 25 september 2021 worden de 1,5 meter-richtlijnen gevolgd. Dat betekent o.a. dat er een vaste looproute is in de expositie. Ook wordt tot dat moment gewerkt met tijdslots en reserveringen, die telefonisch, via het contactformulier of aan de balie wordt vastgelegd. Het thema afstand betekent dat we de zalen beperkt vullen en de groepen met rondleidingen relatief klein houden, om iedereen de gelegenheid te bieden om aan dit criterium te voldoen. Er is tevens extra ruimte gecreeerd op de begane grond om drukte in de ontvangstruimte te voorkomen.

Testen. Bij de entree ligt een formulier waarin wordt gewezen op de noodzaak thuis te blijven met corona-gerelateerde klachten en bij intensief contact met positief geteste mensen. De vrijwilligers/medewerkers in het centrum blijven eveneens thuis met corona-gerelateerde klachten of wanneer (bijvoorbeeld) een huisgenoot positief is getest.

Lucht. In zowel de expositie als de entree wordt zoveel mogelijk geventileerd. Ook bij (wat) frisser weer en (matige) regen staan op diverse plaatsen buitendeuren open waardoor veel lucht wordt verplaatst. Daarnaast is er een luchtverversingssysteem in het centrum aanwezig. Een belangrijk deel van de activiteiten speelt zich in de buitenlucht af. Zelfs een bezoek aan de expositie wordt waar mogelijk ingeleid op het dakterras van het centrum met uitzicht op het fort.