Corona

Corona

Het Grebbelinie Bezoekerscentrum wil een toegankelijke plek zijn voor iedereen, waar alle bezoekers de tijd en ruimte hebben om er juist nu er even uit te zijn. Tegelijk willen we een prettige en veilige omgeving bieden voor onze bezoekers en vrijwilligers. Uiteraard moet het centrum zich houden aan de landelijke maatregelen. Het centrum is vanaf woensdag 26 januari 2022 weer open!  

Doorstroomlocatie. Het Grebbelinie Bezoekerscentrum is een zogenaamde doorstroomlocatie. 

Hygiene. De bezoekers krijgen de gelegenheid hun handen te reinigen bij binnenkomst door handpompjes. Bij de schoonmaak van het centrum wordt veel aandacht besteedt aan de objecten die veel worden aangeraakt, zoals leuningen, drukpunten op apparaten/veldtelefoons, bakjes en handvatten. Dergelijke zorg voor hygiene blijft in onze ogen zinvol, ook zonder verplichting.

Afstand. De toegang in fases (tijdslots) bleken gedurende de coronaperiode goed bij ons concept als bezoekerscentrum te passen, omdat de gastheer/gastvrouw dan alle aandacht kan besteden aan de bezoekers. Ook fijn voor alle mensen die in alle rust willen genieten van het gebodene. We blijven dit dus doen, ook als dit niet meer verplicht is. De ruimte die op de begane grond is gecreerd om drukte in de ontvangstruimte te voorkomen is ook goed bevallen. We houden deze ruimte als wisselexpositie in stand.

Klachten. Bij de entree ligt een formulier waarin wordt gewezen op het devies thuis te blijven met corona-gerelateerde klachten en bij intensief contact met positief geteste mensen. De vrijwilligers/medewerkers in het centrum blijven eveneens thuis met corona-gerelateerde klachten of wanneer (bijvoorbeeld) een huisgenoot positief is getest.

Lucht. In zowel de expositie als de entree wordt zoveel mogelijk geventileerd. Ook bij (wat) frisser weer en (matige) regen staan op diverse plaatsen buitendeuren open waardoor veel lucht wordt verplaatst. Daarnaast is er een luchtverversingssysteem in het centrum aanwezig. Een belangrijk deel van de activiteiten speelt zich in de buitenlucht af. Zelfs een bezoek aan de expositie wordt waar mogelijk ingeleid op het dakterras van het centrum met uitzicht op het fort.