Expositie en rondleidingen

Expositie en rondleidingen

Grebbelinie Bezoekerscentrum is t/m 1juni gesloten. Dit om onnodige risico's van verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We volgen hierbij de maatregelen van het RIVMRestaurant Grebbelounge is ook gesloten.

De expositie

In het Grebbelinie Bezoekerscentrum duik je in de geschiedenis van één van de grote waterlinies van Nederland: de Grebbelinie. Deze slinger van forten en liniedijken tussen Rhenen en Spakenburg beschermde ons land meer dan tweehonderd jaar. De houten soldaten die hier op vier cruciale momenten in de vaderlandse geschiedenis de linie verdedigden, vertellen je hun verhaal in de interactieve expositie. Toegangskaarten voor de expositie koopt u in het bezoekerscentrum.  

Rondleiding over het fort

Een gidstocht over het fort maakt uw bezoek compleet. Elke eerste zondag van de maand organiseren we een open rondleiding onder leiding van een gids om 14:00. U kunt ook een rondleiding boeken voor een besloten groep. Een rondleiding boeken of aanmelden voor de open rondleiding doet u via het contactformulierBekijk ook de tarieven voor de rondleidingen. 

Open rondleidingen in 2020: 2 februari, 1 maart, 7 juni, 5 juli, 2 augustus, 6 september, 4 oktober, 1 november, 6 december. Geef bij aanmelden duidelijk aan op welke dag u aansluit. 

Wandelen, fietsen

In de omgeving van het bezoekerscentrum ontdek je de Grebbelinie te voet of op de fiets. Volg de sporen van de Grebbelinie, leer de verhalen kennen in een geheimzinnig groen landschap. In het bezoekerscentrum zijn verschillende wandel- en fietsroutes verkrijgbaar.

Wil je meer informatie over de Grebbelinie zelf? Ontdek meer over het gebied en de historie.