Nieuwsbrief November

Nieuwsbrief November

Grebbelinie Bezoekerscentrum
 

Pompoenen verdedigen Fort aan de Buursteeg!

 
Ons Grebbelinie Bezoekerscentrum op het Fort aan de Buursteeg in Renswoude wordt op zaterdag 11 november ingenomen door pompoenen. Kinderen kunnen samen met hun ouders, of alleen, aan de slag met het bewerken van een pompoen. Snij, kerf, kras de pompoen en maak jouw houten soldaten versie van de pompoen. Voor kleinere kinderen zijn er ook schilder en knutselspullen aanwezig om de pompoen te versieren. Koop voor een vriendelijke prijs een pompoen en steun daarmee het Grebbelinie Bezoekerscentrum.
 

Leuke en leerzame middag voor Scholengemeenschap Het Streek!

 
Bijna 140 leerlingen van Scholengemeenschap Het Streek uit Ede hebben een leuke en leerzame dag beleefd op het Fort aan de Buursteeg en in ons bezoekerscentrum. De leerlingen kregen een rondleiding op het Fort, bezochten de expositie en werden op de hierboven getoonde foto geïnformeerd over de verschillende karakters van de acht houten soldaten.
 

Jan's Verkenningsmissie!

 

De Apothekers uit Veenendaal hebben afgelopen weekend weer en wind getrotseerd om Jan's verkenningsmissie uit te voeren. Zij gingen onderling de strijd met elkaar aan om ongezien en veilig terug te komen op het hoofdkwartier. Door middel van GPS systemen zijn zij door het gebied getrokken om te verkennen en rapporteren. Uiteindelijk hebben ze heerlijk gegeten in Restaurant Grebbelounge.

Ook deze of een van de andere activiteiten beleven? Kijk op de website!
 

Gevechtsverslagen meidagen 1940 gedigitaliseerd

 
De gevechtsverslagen van het Nederlandse leger in de meidagen van 1940 zijn door het Nederlands Instituut voor Militarie Historie online gezet. De gedigitaliseerde collectie bevat ook informatie over de regimenten die in de nabije omgeving van het bezoekerscentrum hebben gevochten. Binnenkort kunt u bij het team van vrijwilligers terecht met uw vragen over nabestaanden van u die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Grebbelinie waren gelegerd en gevochten hebben. De vrijwilligers in het fort willen u graag helpen in deze zoektocht. In de volgende nieuwsbrief hoort u meer van ons! 
 
 
 

Agenda

Pompoenenfestival op het Fort!

Zaterdag 11 november is iedereen welkom om de strijd aan te gaan met de pompoenen van 10:00 tot 16:30. Kom deze dag langs om te knutselen en pompoenen te bewerken. Jouw pompoen wordt tijdens de voorleesavond ingezet.

 
Pompoenverhaal 

Dinsdagavond 14 november zal Martine Tekelenburg bij pompoenlicht om 18:30 voorlezen uit haar boek Pimpelmoes en Pompelmoes 'In vogelvlucht over de Grebbelinie'. Deze avond kun je ook je boek laten signeren.

 
 

Nieuws


Wij zoeken vrijwilligers!

Het bezoekerscentrum wordt gedragen door vrijwilligers. Lijkt het je leuk ook actief te worden? Kijk op de website en neem contact met ons op.
 
Geschenkpakketten

Nu verkrijgbaar in de winkel! Vier verschillende geschenkpakketten met oer-Hollandse lekkernijen.