Hennie Vaessen vertelt over Antikwall

Op 25 september bespreekt Hennie Vaessen het thema 'beladen erfgoed' bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Dat doet hij aan de hand van zijn recent verschenen graphic novel Atlantikwall, waarin we kennis maken met de Duitse militairen Willy en Hans. Het bezoekerscentrum organiseert de lezing in het kader van het jaar van het Europees Erfgoed.
 
Auteur en tekenaar Vaessen legt tijdens de lezing uit welke keuzes hij moest maken bij het scenario van het boek en waarom dit Duitse perspectief nodig was om de geheimen van de Atlantikwall beter te leren kennen. Vaessen maakte eerder al boeken over de strijd om de Grebbeberg en de Slag om Arnhem.
 
Tijdens de avond is het mogelijk om een exemplaar van het boek te laten signeren. De entree bedraagt inclusief een kopje koffie of thee 5,- per persoon. Voor dat bedrag kan ook de expositie worden bezocht, die speciaal voor deze gelegenheid ook 's avonds te bezoeken is. Voor Grebbelinie-paspoorthouders is de avond zoals gebruikelijk geheel gratis. 
 
Het programma: 
19.00-20.00 uur: inloop, koffie/thee en gelegenheid om de expositie te bezoeken. Het thema 'beladen erfgoed' wordt toegelicht.
20.00-21.00 uur: Over Atlantikwall door Hennie Vaessen
21.00-21.30 uur: Gelegenheid voor signeren en/of van gedachten te wisselen met de auteur.