Grebbelinie Wandeltocht - 7 juli

De zesde editie van de Grebbeliniewandeltocht voert de wandelaar over de dijkjes en langs de kazematten van de Grebbelinie. De routes zijn vernieuwd en ook de startpunten zijn gewijzigd zodat optimaal gebruik wordt gemaakt van de wandelvoorzieningen en het nieuwe Grebbelinie Bezoekerscentrum. Daardoor is het mogelijk om de auto thuis te laten en gebruik te maken van het openbaar vervoer: intercity Station Veenendaal-De Klomp ligt op loopafstand van het nieuwe startpunt Grebbelinie Bezoekerscentrum, dat in het Fort aan de Buursteeg is gesitueerd. Hier kan gestart worden voor de 10, 15 (Renswoude), 30 en 40 km.

Een ander startpunt is restaurant Cunera te Rhenen. Dit restaurant ligt pal naast het station van Rhenen. Hier start de 15 (Rhenen) en de 40 km.

Wie toch met de auto  wil komen is er een aantal parkeerplaatsen bij het bezoekerscentrum (ruim 100) en een parkeerterrein in Achterberg bij voormalige kampeerterrein De Brink aan de Weteringsteeg 45, waar tevens gestart kan worden voor de 15 (Rhenen) en de 40 km.

De wandeltochten van 10, 15, 30 en 40 kilometer leiden de wandelaar door de vele aarden fortificaties en langs betonnen kazematten. Onderweg zijn er met enige regelmaat restaurants en andere rustpunten. Wie start in het bezoekerscentrum en de 30 km-tocht wandelt komt ook langs het Educatief Centrum Grebbelinie en door de loopgraaf in de liniedijk.

Er kan 's morgens vanaf 8 uur gestart worden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van http://grebbelinie.nl