Nachtfotografie workshop - 1 april

Activiteit

Ontdek de magie die op foto's ontstaat als je fotografeert bij het tanende licht op Fort aan de Buursteeg. Een ware ontdekkingstocht in het donker op Nederlands erfgoed. Doe mee aan de workshop nachtfotografie op 1 april 2020. 

Nachtfotografie in een stad is al heel bijzonder, maar wanneer bijna al het omgevingslicht ontbreekt en je het met haast ontbrekend natuurlijke licht moet stellen is de uitdaging extra groot. Maar het kan! Onder leiding van fotograaf Aryan Jansen van Fototbolwerk gaan we experimenteren met nachtfotografie op het fort.

Fotograferen in het donker is leuk, maar nog niet zo eenvoudig. Je hebt te maken met lastige lichtomstandigheden en scherpstellen is vaak een hele opgave. Bovendien werk je met statief, wat je een stuk minder snel en wendbaar maakt. Het is daarom handig als je goed gebruik weet te maken van de mogelijkheden die je camera biedt. Daarom krijg je van tevoren een korte instructie wat betreft belichting, isowaarden en kleurtemperatuur. Door gebruik te maken van een statief heb je de mogelijkheid om eens te experimenteren met langere sluitertijden.  

Om deel te nemen heb je een camera nodig waarbij je wat meer kunt instellen dan alleen de volautomaat en een statief. Alle spiegelreflex- en de meeste systeemcamera's zijn sowieso geschikt en veel hybride- en betere compactcamera's ook. Twijfel je of jouw camera geschikt is of heb je geen statief? Mail ons, dan denken we met je mee.

Mocht het regenen, dan is het verstandig om de camera droog te houden. Hiervoor kun je het beste een doorzichtige pedaalemmerzak meenemen. Verder is een zaklamp handig om de knopjes van de camera te kunnen zien.

Opgeven voor deze workshop kan tot 23 maart 2020. Dat kan via de website van Fotobolwerk.
Wij wandelen de nacht in en fotograferen landschappen en de sterrenhemel bij het Fort aan de Buursteeg!

Locatie: verzamelen bij Grebbelinie Bezoekerscentrum
Tijd: 19:30-22:30
Prijs: €75 pp

 


Beschikbaarheid controleren